Scoil: An Árd Leathan (uimhir rolla 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Prionnsias, Cathal, Seorsa, Anna, Maighreadh, Bríghid. Tá teaghlach eile ann agus Séamus Mac Gloinn fear an toighe agus Máighread ar a bhean. Tá ochtar mic agus inghean amháin acu. Domhnall, Seaghán, Peadar, Séamus, Pádraig, Donnchadh, Parthlann, Seorsa, agus Róise. Tá teaghlach eile ann Domhnall Mac-a-t-Seaclain atá ar an fhear agus Máire atá ar a bhean. Tá cúigear de theachlac acha ceathrar ingheanac agus mac amháin. Cáitlín, Anna, Máire agus Bríghid. Pádraig. Tá teaghlach eile ann. Seághan Mac Gloinn atá ar fear an toighe agus Bríghid ar a bhean. Tá ceathrar de theaghlach acha. Dhá mhac agus dhá inghean. Seághan, Aodh, Bríghid agus Anna. Tá siad uilig pósta agus tá siad ar shiubhal. Tá teaghlach eile ann agus Eadhmonn Mac-na-Midhe ar an fhear. Tá a bhean marbh le fada. Bhí seisear de theaghlach acu. Cúigear ingheanach agus mac amháin. Tá dha inghean marbh Nóra agus Meadhbha. Tá Máire agus Mícheál ar shubhail ag saothrughadh agus tá Caitlin agus Bríghid sa bhaile. Tá teaghlach eile ann. Doimhnic Mac Gloinn fear an toighe. Bhí sé pósta dhá uair agus fuair an chead bhean bhas. Bhí inghean amháin acu. Anna atá uirthí. Thá an bhean eile beo go foill. Cáitlin an t-ainm atá uirthí. Tá an bheirt ag fághail an pionsún. Tá teaghlach eile ann
    Rósie Nic Néill