Scoil: An Árd Leathan (uimhir rolla 7680)

An Ailt Leathan, Co. Dhún na nGall
Pádraig Mac Ailin

1. Dath na Gruaige atá ar na Teaghlaigh seo shuas agus a Méid.
    Gruaig liath atá ar Muiris Mac Gloinn agus gruaig dhubh atá ar Gráinne Nic Gloinn. Tá Muiris tuairim agus sé troigh ar áirde, agus tá Gráinne tuairim agus sé troigh áirde. (ag) Gruaigh dhubh atá ar na mic agus na ingheanacha. Gruaigh dhubh atá ar Cáitlín Ní Bhaoighill ag tá sí tuairim agus cúig troigh ar áirde Gruaigh liath atá ar Pádraig Ó Baoighill agus tá sé tuairim agus sé troigh ar áirde. Tá gruaigh dhubh ar Anna agus Máire agus tá gruaigh liath ar Pádraig agus Eoghan. Tá gruaig dhubh ar Aodh agus Peadar. Gruaigh liath atá ar Pádraig Mac Na Midhe tá sé tuairim agus sé troigh ar áirde. Gruaig
    Gráinne Nic Ghloinn