Scoil: An Árd Leathan (uimhir rolla 7680)

An Ailt Leathan, Co. Dhún na nGall
Pádraig Mac Ailin

1. Na h-Ainmhidhthe agus na peataí atá ins na toighthe seo thuas.
    Tá triúr ba, dhá ghamhain, gabhar, asal, cat agus madadh ag Máire Ní Cuinn. Tá ceithre ba ag mó athair, colpac amháin, cat, agus madadh (ag) Tá ceithre ba cuigear gamhna asal agus capall ag Aodh Mac Gloinn. Tá triúr ba ag Seamús Mac Ghloinn, dhá bhearach, triúr gamhna, capall agus asal. Tá cú madadh agus cat. Tá dhá bó, gamhain, madadh, agus cat ag Domhnall Mac a t-Seachlann. Tá dhá bhó, dhá gamhain, madadh agus cat ag Seághan Mac Ghloinn. Tá triúr bá, triúr gamhna, madadh agus cat ag Eadhmonn Mac Ná-Mhidhe. Tá triúr ba agus dhá cholpach madadh agus cat ag Doimnic Mac Ghloinn. Tá capall agus asal aige. Tá ceithre ba, trí cholpach, dhá ghamhain, capall, madadh agus cat ag Clainn Phádraig Mac Loinnsigh. Tá triúr bha, ceithre gamhna, capall, asal, dhá mhadadh, agus cat ag Clainn Liam Mac Loinnsigh. Tá dhá bó, dhá ghamhain, asal, cat, capall agus madadh ag Aodh Mac-a-n-Ultaigh. Tá ceithre ba, sé gamhna, madadh, cat ag Peadar Ach Dochartaigh. Tá trí ba, gamhain, bearach, asal, madadh agus cat ag Peadar Mac Loinnsigh. Tá ceithre ba, trí cholpach, gamhain, dhá mhadadh, cat agus gabhar ag Seághan Ach Ceallaigh. Níl ainmhidthe ar bith ag Seághan Mac a Bháird. Tá dhá bhó, colpach, dhá ghamhain, madadh, agus cat ag Peadar Mac Ghloinn.
    Caitlín Nic Ghloinn