Scoil: An Árd Leathan (uimhir rolla 7680)

An Ailt Leathan, Co. Dhún na nGall
Pádraig Mac Ailin

Ar an leathanach seo

1. Fadó bhí cuid mhór léighiseanna ag na daoine. Nuair a bhíodh an triuch ar pháistí chuireadh siad faoi bholg asail iad trí h-uaire. Nuair a bhiodh fáirthní ar dhaoine chumail siad preátaí orthú agus nuair a bhéadh an preáta ag lothadh. D'imthigeacha na fáirthní.
  2. Is mór an truaighe nach bhfuil oiread áirde againn anois ar oidhche Chinn Fhéile agus bhíodh. Níl sé an fhad sin uile go léir ó stadamar a tabhairt áirde ortha, agus bhí gnás ar leith ag baint le gach oidhche aca. Ní rabh aon oidhche Chinn Fhéile ar fud na bliana a ba deire a rabh gnas a baint
    Caitlín Nic na Midhe