Scoil: An Árd Leathan (uimhir rolla 7680)

An Ailt Leathan, Co. Dhún na nGall
Pádraig Mac Ailin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Doimhnic Mac Gloinn atá ar fear an toighe agus Máire ar a bhean. Tá cearthar de theaghlach acu. Dhá mhac agus dhá inghean. Giolbaird, Doimnic, Bríghid agus Anna. Tá teaghlach eile ann. Pádraig Mac (Soinn) [Loinnsig]? a bhí ar an fear agus Máire ar a bhean. Tá an bheirt marbh le fada. Bhí seisear de theaghlach acu Cearthar mic agus triúr ingheanach. Peadar, Liam, Séamus, agus Pádraig. Róise, Máire, agus Sinead. Tá Máire marbh. Tá theaghlach eile ann. Liam Mac Loinsig fear an toighe agus Éibhlín ar a bhean. Tá siad marbh. Bhí cúigear de teaghlach ann. Dhá mhac agus triúr ingheanach, Peadar, Pádraig, Máire, Eibhlín agus Gráinne. Tá Máire agus Gráinne pósta. Tá teaghlach eile ann. Aodh Mac a n-Ultaigh atá ar an fear agus Bhríghid ar a bhean. Tá cúigear de theaghlach acu. Beirt mhac agus triúr ingheanach, Sorcha, Máire, Bríghid, Domhnall, agus Cathal. Tá Cathal agus Bríghid ins an Oileán Úr. Tá Sorcha pósta agus tá Máire sa bhaile. Tá siopa beag aici. Tá Domhnall ag na uncal. Tá teaghlach eile ann. Peadar Ach Dochartaigh atá ar an fhear agus Caitlín ar a bhean. Tá ochtar de theaghlach acu. Cearthar mac agus chearthar ingheanach. Mícheál, Aodh, Seamús, Pádraig, Anna, Caitlín, Máire, agus Bríghid. Sé Mícheal an duine is rinne ta sé aon bhliadhain déag. Sí Bríghid an duine is óige tá sí sé mhí. Tá Séamus ag na uncal. Tá
    Rósie Nic Néill