School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. Biadh na Sean-Aimsire
    Ní raibh oiread (biadh) bidh ag na daoine fadó is tá acú anois. Ní iosfaidh siad acht trí béile. An bricfasta, dinnéir agus suipéar. Ar maidin déirigheadh siad agus ghníodh siad cuid mhór oibre. Annsin ghlacadh siad a mbreicfeasta. Bhéadh siad ag obair ar ais go dtí am dinnéara. Agus gheobhadh siad a suipéar nuair a bhead siad réidh. Gheobhadh siad arán coirce agus tae leis bricfasta. Preátaí bláth agus salann leis an dinnéara brachán leis an suipear, agus bláthach. Corr uair gehobhaidh siad preátaí. Bhéadh an tábla crocha ar thaobh an bhalla agus leigfeadh siad anuas é nuair a bhéithí ag déanamh réidh na béilí. Gníodh siad áran preátaí agus bosctaí corr uair. Caitlín Nic Ghloinn.
    Caitlín Nic Ghloinn