School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. (continued from previous page)
    Ní chonbhuigheann Locran Nic Suibhne bó nó gamhain ar bith. Ach conbhuigheann sé madadh buidhe agus cat dubh.
    Conbhuigheann Seán mac na Midhe trí bó liath agus dhá ghamhain dhubha madadh buidhe agus cat riabhach.
    Conbhuigheann Tadhg Mac na Midhe bó amháin dubh agus fiche gamhna cuid aca buidhe agus cuid aca dubh. Conbhuigheann sé dhá chapall bhuidhe agus trí mhadadh dhubha agus cat breac.
    Conbhuigheann Liam mac Meanman trí ba ceann dubh agus dhá cheann bhuidhe. Conbhuigheann sé dhá ghamhna dhubha madadh dubh agus cat breac.
    Conbhuigheann Seán mac Meanman dhá bhó ceann riabhach agus ceann buidhe. Conbhuigheann sé dhá ghamhain dhubha asal bán madadh dubh agus cat bán.
    Conbhuigheann Mícheál mac Meanman trí ba dhá cheann bhuidhe agus ceann dubh. Conbhuigheann sé trí gamhna dubha, asal dubh, madadh buidhe agus cat dubh.
    Conbhuigheann Lochran Ní Éichtheighirn trí ba
    Caitlín Nic Ghloinn