School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

1. An fear agus ná Roibirighe.
    Bhí fear ag siubal frid coillid lá, agus casad bean air, agus bí sí aosta. Lá maith “ars” an fear, lá maith “ars” an bean. Bhfearr liom dha dtabharfad rud beag damh le h-ithe ná tá ocras mór orm. Glach an fear truighe dióte agus cuir sé a lám ina a phocha agus thug dite a rabh aige, ba maith leisean a dol a bealach féin acht fuair sise greim ar agus dubhairt leis. “Eist” leis an sgeal seo arsa sise, ar do bealach casad crann ort agus ar an crann seo beidh naoí n-éin air, agus (ar) scaol leobtha. Tuitig ceann aca marbh agus tuitig clóca fosta.
    Tabhair leat é agus cuir ort é Tabhair leath croidhe an éin agus coinnigh é, agus gach uile maidin faoi a crann ins an áit a (g) scaol tú an t-ean
    Máire Ní Dhuibhir
    Níal Mac Pháidín