School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

1. Lady Balara.
    Bhí fear ann agus bhí sé iongantach aosta agus dubhairt sé leis a chuid mic dá mbíodh trí bhuideál de uisge an damh dubh aige go mbéadh sé go [húr]? óg agus bhí sé ariamh.
    Dubhairt an fear a ba sine go rabh seisean ag dul go dtí an domhain thoir. D’imthigh leis (ar) i lorg agus bhí sé amuigh i lár na fairrge nuair a chonnaic bean é agus chuir sí suas brat dó. Chonnaic seisean an brat agus thug sé iarraidh air.
    D’imthigh leis a tharraingt air agus nuair a tháinig sé (a) chun na talamh tirim, chuir an bhean ceist air ca háit a rabh sé ag dul. Dubhairt seisean go rabh sé ag dul (go dtí an domhain thoir, agus arsa sise duine ar bith a chuaidh annsin ní pilleadh sé ní bá mho, agus d’iarr sí air fanacht aicí, agus d’fan sé aicí.
    Máire Nic Pháidín
    Máire Ní Tuireain