School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

agus ghearr sé féin léim annsin.
    Fuair sé an coirce, agus nuair a tháinig sé go dtí an fhairrge, rinne sé an cleas ceadhna a rinne sé ag dul anonn dó. D’imthigh sé ná bhaile, agus chuir sé an cuid eile de’n choirce trathnóna.
    Lá thar na bharach bhí an coirce apaidh, agus bhain sé le spail é Rinne sé puininn, agus stucaí, agus rinne cruacha dó.
    Seachtmhain na dhiaidh sin, thug sé leis an capall le na dhíol, agus dubhairt sé leis an ceannuidhe, gach aon am, a bheirfeá coirce de’n chapall, go mbéadh airgid ins an t-ubán.
    Thug an ceannuidhe leis é, chuir isteach ann stábla é, agus thug coirce dó. Nuair a bheas an fear eile é bheith reidh, chaith sé trí leath-choróin ins an tubán, agus thaisbean do an ceannuidhe é.
    Nuair a tháinig an ceannuidhe seo, thug sé dha scór punta do air. D’imthigh sé chun an bhaile. Thug an ceannuidhe coirce de’n bheathach, acht má thug féin, sin a rabh ar a shon.
    Lá amháin, tháinig an fear a dhíol an bheathach, ceannuidhe agus fear eile ag tarraingt air. Scannruigh an bhean. D’iarr
    Caitlín Nic Ghiolla Chomhghaill
    Sighle Ní Dhochartaigh