School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

dubhairt an mhathair a gach leis.
    Ar maidin lá thar na bharach d’imthigh an a-athair a obair, agus annsin bhí faill ag ag an mhathair a shaith a buaileadh air. Bhí oiread feirge air agus go marb sé é agus chur sé faoi an talamh é agus nuair a thainig an t-athair na bhaile dubhairt (si) an mhathair gus bháitead an gasur, agus (s) bhí an t-athair iongantach buadharta, ac bo chuma leis an mhathair.
  2. Bean agus Fear.
    Bhí bean agus fear ann uair amháin agus bhí siad iongantach bocht agus bhí siad iongantach bocht agus bhí siad ag dul imteacht a cruinneadh nuair a tháinig fear isteach agus airgead leis ar son brosna a bhí aige le tabhairt daobhta an bliadhain roimh sin. Bí luthgháir mór ortha agus fad agus mhair an t-airgead bhí doigh breagh orta.
    Bhí an t-airgead caitthe agus d’imthigh an fear a cruinneadh airgid ach ní bhfuair sé
    Sorcha Nic Pháidín