School: Caiseal (roll number 13055)

An Caiseal, Co. Donegal
G.P. Pléimeann

1. (continued from previous page)
    fosda agus buail ceann de na sideogaí bulle beag uirtí sa leiceann Annsin smaoigigh sí ca rabh agus chuaidh sí na bhaile agus bhí lorg na meire istoigh i na leiceann go deo.
  2. Deir na Seandaoine go bhfuil áit cóngarach do teach an mhinistir ar thaobh an Bhealaigh mhóir ar a dtugtaí “Ard Bhachtóige” air. Tá scéal fá fear a bhí ag cuirtíneach agus bhí sé ag teacht thart fan háit ar a dó dhéag a chloig. Chonaic sé scairte de daoine beaga na súiche ar na carraigeacha siad ag ithe rudaí cosúil le hublaí. D’iarr siad ar an fear ceann de na rudaí seo a ithe agus dubhairt an fear go n-íosfadh go bá maithe leis ceann a fhágáil. Níor loctha a bhlas an fear an rud seo nó go raibh sé in aice nach bhfaca sé ariamh. Bhí an fear ansin agus ní raibh fhios aige goide le deanamh.
    Sa deireadh thug Síog amháin cabhair do imeacht as an áit sin go tapaidh agus