Scoil: Fionn-Tráigh (uimhir rolla 16357)

Fintragh, Co. Donegal
Aibhistín A. Mac Amhlaoidh

place called Castlecommon.
    There is a garden there and a tunnel running under it. In this cave there is supposed to be two crocks of gold. It is said that while two candles would be burning down that it would take the same length to reach the gold.
    There is another place in Castlecommon called the Guirtin where the Danes trained their horses.
  2. Árd na scrath, Cró muc, Cnac Ruadh, Poll an chaoran, Páirc dearg, taobh, Chúl na taobha, Árdan bán, Árdan giobach, Árd na h-áitne, Poll an nígheachain, Portach agus dtuaidh, Malaidh bán, An scraith, leana seasgain, Poll a chanach, Cró Mháire bheag, Cnoc Breisleán, Loitin, Easan buidhe, Lag na fola, Cloch fa géige, Alt na taobh, Cloch stiocán, Maolainn, Fionn clochair, Clochar na gaoithe, Clochar an fharadha, Alt na mbotog, Cnoc a stolaire, Beilic, Carraic an nanntóg, Cnoc Nancaí, Leac buidhe, Mín a chairreagain, Cro bhrógán, Eilt trasna, Stirrín na madaidh, Loch caoch, Oitir bán, Cro nic a dhuibhiar, Fear dubh, Breaclach, Mín na scraith, Lag glas, Gearrán bán, Bótoighe, Crann caoran, Gláisí, Cnoc árd na sgéithe, Mín na traenach, Eilt mór, Méireógaí, Cuibheachar, Dárdan, Dárd an mairge, Ált na Meannanaí.