Scoil: Clochar na Trócaire, Cill Chaoi

Cill Chaoi, Co. an Chláir
Máire Gromail

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    King Edwards, Magestics, Flounders, Dates, Red-Rocks. Siad na cinn is fearr ortha san na Leaguers, Aranbanners, Irish Queens agus Champions.
    Deineann a lán císte prátaí sa ceanntar seo. Seo é an tslighe a deintear é. Beirbightear prataí agus deintear iad do iomadh. Annsan cuirtear plúr, sod agus uisce, ma's gádh, leis na prataí bruighte. Measctar go maith iad agus deintear císte deas cruinn de. Bacailtear e 'san oigheann no ar an ngriodal. "Steampai" a tugtar ar an saghas san císte 'san áit seo.
    Deintear stailc de plúr agus de salann. Bristear na prataí úr ar dtúis agus cuirtear salann agus plúr in-einfheacht leo. Measctar le cheile iad. Annsan tuighdas 1/2" nó mar sin air. Cuirtear é 'san oigheann chun é bhacail ar feadh breis is leath-uair a' cluig. Ní leigtear do'n dath ruadh teacht air.
    Eibhlín Ní Giolla Seanáin
    Baile Uí Eoghanáin, Co. an Chláir