Scoil: Clochar na Trócaire, Cill Chaoi

Cill Chaoi, Co. an Chláir
Máire Gromail

1. La 'le Brighde:-
    An la san teigheann na paisti bochta mor thimcheall an baile agus bionn babog aca. Nuair a thagann siad go dti na tigthe deireann siad " Pinginn i gcoir na brideoige".
    L 'le Padraig:-
    An la san caitheann na daoine seamrog agus uaireannta cuireann siad thar saile e. Caitheann na paisti clairseach agus uaireannta seamrog.
    La Cuirp Criost:-
    An la san teigheann gach duine nach mor o'n mbaile isteach is amach gach sraid agus bionn an tSacraimint Naomhtha ag an sagart paroiste. Bionn siad ag canadh fhaid a bionn siad ag dul timcheall.
    La 'le Seain:-
    An la san lasann na buachailli o'n mbaile teinte mora ar an dtraigh agus ar na sraideannaibh agus bionn siad ag leimt tharsta.
    Feile Mhichil:-
    An la san teigheann na daoine go tobar Mhichil agus deineann siad na turasanna ann.