Scoil: Curratavy

Corr an tSamhaidh, Co. an Chabháin
E. Ó Gallchobhair

1. Failthe an Áinghil
    Dhia dhó bheatha a Múire atá lán dhó ná ghrastha,
    Tá án Tighearna laeth is bheánnuigh thú tár ná mná agús is bheannuigh toradh dhó bhrónn Iósa. Á Naómh Múire Mathair Dé ghuidh orainne ná peachaighí anóis aghus ár úair ar mbás.
    Amhén.

Tár eis an Aifrinn
    A Dhia ár ndidean aghus ár an ndaighneacht amharch anúas in dhó trochaire ár dhó pobhal atha ag sgairthigh orth aghus fridh eadhairguidhe ná Naomh maighdine glórmhair gleighil Múire Mathair Dé Naomh Seosamh a céile, na Naom Apról Peadhar agus Pól aghús ná Naomh uiligh húilich in Dó trochaire agus in Dhó maitheas eisth LINN lé nár n-urnuigh (?) ár son gó dtionniochadh (?) ná peachaidh cugath agus ár són saoirche agus ardhuigh ár Naomh Mathair an Eaglais Fridh Criostha ár Tigearna.
    Amhen

Tus Paidrin Paírtheach
    Tionnsgnaimh a rad an urnuidhe seó már d'orduigh Dia agus ná noamh Eaglaís Cathloíceach duinn Creudheadh go diongmhaltha. O a Iósa ós tú a ceannuigh sinn go mba tú geabthas sinn o a iósa éisth linn tábhair toradh ar ár nguidhe.
    Amen.

Ná Moltha