School: Clochar na Trócaire, Inistíomáin (roll number 16359)

Inis Díomáin, Co. an Chláir
An tSiúr Teresita

Ciste Óir i bhFolach.
    Tá fear óg darbh ainim dó Tomás Ó Nualláin in a chomhnaidhe ceithre mhíle slighe ó bhaile Bheacháin agus tá timcheall trí bhliadhain ó shoin nuair a bhí sé ag tiomáint na mbo chonnaic se rud mar ór i bpoll talmhan.
    Thóg sé é agus cheap sé gur ór a bhí ann acht nuair a tháinig sé abhaile leis bhí a mhuintear ag magadj fé agus dubhradar gurab é píosa comhra a bhí ann.Chaith sé isteach i dtor ansan é ach bhi sé ag cainnt mar gheall air.
    Chualaidh Mac Uí Ghleasáin (District Justice Gleeson )an sgéal agus chuaidh sé chun an bhuachalla chun an rud d'fheiscint agus chonnaic sé gur sean-bhóna óir a bhí ann ó'n t-sean aimsir .Thug an bhuachaill dó é agus chuir sé chun an "Musaeum"i mbla Cliath e .Bhí áthas ar na daoinibh sin agus chuireadar céad púnt chun an buacalla mar bhronntanas ,níor bhfiú acht timcheall £40 é .
    Bríghid Ní Mhacháin
    Máirín Ó Murcháin