School: Clochar na Trócaire, Inistíomáin (roll number 16359)

Ennistimon, Co. Clare
An tSiúr Teresita

Cruadhtan )Long -briseadh).
    Sa mbliain 1588 chuir ri na Spáinne go h-Éirinn chun troid i gcoinnibh na Sasanach .Ach tháinig stoirm ar an longaibh Spáinneacha sul a sroisadar cósta na h-Éireann. Tháinig long amhaim isteach ar chósta Co an Chláir láimh le Sráid na cathrach.Chuaidh roinnt iascairí amach chun cabhrú leó agus shábháil siad an chuid ba mhó de na daoine.Thógadaar isteach iad agus leigeadar isteach in a dtighthe féin iad go dtí go bféidir leo imeacht ar ais go dtí an Spáinn arís.As sin amach tugtar "Rinn na Spáinneach "ar an giota sin de Chósta Cho.an Chláir ar a tháinig siad i dtír.
    Bríghid Ní Mhacháin
    Tadhg Ó hAodha