Scoil: Cill Mhic Abaidh, An Léim (uimhir rolla 11245)

Cill Macaibí, Co. Chorcaí
Seán Ó Donnabháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ar gach ceann idtaobh iad bheith ar meisce agus leath coroín i dtaobh an méid eornan agus uisce beatha atá ithte agus ólta acú." "Tá go maith" arsa taoiseach Ruis agus ceannuig sé na préacháin le breith abhaile leis. Fuair sé dhá painnéir agus cuir sé na préacháin istig ionnta. Cuir sé na painnéir ar drom capaill annsan, ceann ar gac taobh agus rug sé abhaile leis iad. Cuir sé na preacháin isteach sa scioból agus fíor uisce agus biadh na dteannta. Nuair d'eirigheadar as an meisce d'óladar an t-uisce. Annsan scaoil sé amach iad, agus ta siad ann ó'n la san go indiu. Nuair a fuair an taoiseach san bá lean na préachain an socraid ón dtig go dti an Roilg. Ní fheaca aoinne préacháin imBláth na Gréine riamh ó shoin.
    Seán Ó Cárthaigh
    Achadh Tiobraide Mór, Co. Chorcaí