Scoil: Cill Mhic Abaidh, An Léim (uimhir rolla 11245)

Cill Macaibí, Co. Chorcaí

1. Ó a Íosa Chríost mac dé na féíle diadha conghnamh liom,
    Ó a Mhaighdin mhilis éíst liom éist liom.
    Ó a Máthair Slánuightheóra an domhain congnamh liom.
    Ó a Mháthair dé a Ríoghan na bhflathas,
    A Ríoghan mhilis ghrádaig agus a thagarthóir an uile bhunús daona. Guidhim thar a bhaintighearna chómhthaithneamhach, a bhaintighearna na n-aingeal,
    A bhláith na bpátríarc, a mhian na bhfáig, óírchiste na n-aspal, a mháthair na bhfaoisdineach, órnáid na maighdean, Ó a Mhaigdin ró-mhilis guidh ar mo sh on.
    A bhaintighearna a gcloistear ó's cionn cómhludadar na n-aingeal, cosain mé ó'n uile chlé, san aimsir d'imtig, atá i láthair, agus a tá le teacht, ná tréig mé anois, ná san uair uathbhásachin a mbeidh m'anam ag seariúnt (?) lem' cholainn. Ó a Mhaighdin mhilis faigh dómh-sa ar uair mo bháis agus mo bhreithe, go raghadh m'anam go parathas naomhtha i bhfiadhnaise do Mhic Íosa agus go m'bfiú mé a ghrásta síorruidhe d'fheiscint maille leat.
    Ó a gheata pharathais, a phálás Íosa Chríost
    A Réílthean na bóchna, a shólás an chine dhaona, bí truaghmhéileach dom. Ó a Mhaighdean Mhuire mhilis beannuighthe, Inghnean dé an t-athair, Máthair Íosa Chríost, Céile an Sprid Naoimh
    Domhnall de Brún
    An Léim, Co. Chorcaí