Scoil: Seanafarachán (uimhir rolla 12646)

Seanadh Farracháin, Co. na Gaillimhe
Seán Mac An Ríogh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ortha acht ní raibh sí dá bhfeilt. Bhain ceann aca na méarachaí dí acht ní fheilfeadh sí í. Bhain duine eile na rúitíní dacht ní raibh aon mhaith ann. Bhain an tríomhadh ceann piosa de'n tsáil acht ní rachfadh sí uirthi.
    Thosuigh Máirín ag bualadh dorais an tseomra agus d'fhiafruigh mac an ríogh céard a bhí ann. D'oscail sé an doras agus tháinig sí amach. Leag seisean anuas an bhróg agus dubhairt sí léi feachaint an rachfadh an bhróg uirthí. Dubhairt sise nach raibh baoghal uirthi dul uirthi féin. "Is cuma faoi sin" adeir an fear, "féach leis".
    D'fheach agus chómh luath agus leag sí a cois anuas shleamhnaigh sí isteach inntí. Phós sé Máirín annsin agus nach ortha a bhí an t-ádh, bíodh sé orainne.
    Liam Ó Briain
    Corr Riabhach