Scoil: Caladh na Muc

Caladh na Muc, Co. na Gaillimhe

Ar an leathanach seo

1. Sráid-bhaile beag ar bhruach locha Coirib seadh Cnoch Ferí. Tá sé i bparráisde Cill Ainín, i mBarúntacht Mágh Cuilinn, i dTogha Roinn Wormhole.
    Tá cúig tighthe san t-sráid bhaile. Siopa le muinntir Liodáin ceann díobh siúd. Tá bád ag chuile duine ann. Má theastuigheann ó dhuine dul treasna Locha Coirib go Cill Beag dhéanfadh aon duine san t-sráid bhaile é iomramh treasna ar bheagán airgid.
    Tugtar móin treasna an lócha ó'n áit seo freisin. Is féidir Cill beag a fheiscint treasna uait ó'n gCaladh agus is féidir Teach Murchadha a fheiceal ann.
    Nuair abhíos daoine as an áit ag dul go aonach Headford teigheann siad i mbád agus
    Bléan Óráin, Co. na Gaillimhe