Scoil: Árd Mhór

An Aird Mhóir, Co. na Gaillimhe
Pádhraic Ó Gleasáin

Ag cogailt an teine dúith
    Cogluigimh an téine seo in ainm na croise naomhta brighidh i lar Muire i bpairt agus go lasfaidh an teine ar maidhin.
    Taréis oibre. A thighearna cúirim an obair seo fá chómhairce do croise naomhta agus beirim suas dhúit é i gcomhparaid le do cuidh oibre féin.
    Ag fághail an tighe duith
    Leanuigh muid tú a thighearna pé áit a gabhair de brígh gur agad sa atá briatra an beata siorrudhe ag go dtiubfadh tú slán ar áis aríst muidh.
    Ag dul isteach i dteach an phobail duít. Fá gné aráin ardaimh tú a Tighearna is mo Dia. Tá lón do beathadh siorraidte indíu i dtaob istigh dem cléibh. Gach a bhfuil agam bronaim ort ó iomsláin mo croidhe. Fíor-Dia annseo cómh fior is tair ar deas láimh an Árd - Riogh. Ná ghéill do'n t-súil ná géill do'n méir agus fós ná geil don blás . Malairt de caoí níl son croide ag an gcreideamh act tré gclos. Admuighimh sa gach briathar binn dár tuith ó beal Mich Dé. Sé Diá soillsean na firinne sé grian ar n-anamh É. Bhí corp Criost ar uair a bháis le feiceál ar an gcrois foluighthe san Naomh Comaoineach ní feictear é anois. Feac orainne a Tighearna comh trócaireac is dféac tú ag an ngaduighe boct do ceásadh le do taobh. Go bfeicfeadh sí do créacta
    Sorcha Ní Cheannabháin
    Tomas Ó Cheannabáin