Scoil: An Árd Leathan (uimhir rolla 7680)

An Ailt Leathan, Co. Dhún na nGall
Pádraig Mac Ailin

1. Seanscéal

Am amháin tháinig na h-éanacha uilig le chéile go bhfeicfeadh siad cé a bhéidh na rí.

Sean Sgéal.
    Am amháin tháinig na h-éanacha uilig le chéile go bhfeicfeadh siad (go mbéadh an ean) cé a béidh na rí. Ins an deireadh dubhairt siad go mbéadh an éan a rachadh suas is fuide san aer go mbéadh sé na rí. Thosuigh siad annsin ag eiteal suas Nuair a bhí siad tuirseach ní rabh éan ar ábalta a gabhail níos fuide. Sgairt an tiorar amach. Is mise rí na n-éan. Ach bhí an dreoilín i bhfolach faoi eiteóg an iolar agus nuair a sgairt an tiolar. Le sin léim an dreoilín amach as faoi eiteóg an iolar agus sgairt sé amach. Is mise rí na n-éan, agus ba é rí na n-éan ó sin amach.
    Gráinne Nic Ghloinn