Scoil: Leitir

Teampall Cróine, Co. Dhún na nGall
Proinsias Ó hEachaidh

1. Scéal a Trí (ar lean)

Bhí peire ann fad o shoin 7 bhí beirt clann acu. Bhí an tighearna ag chuir go cruaidh ortha fan cíos. B'éigean daobhtha imtheacht.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    Nodlag. Chonnaic sí rud mór toighthe agus bhí teach amháin i lár báire agus trí fuinneóg air. Bhí coinnil i ngach fuinneóg aca.
    Chualaidh bean an toighe an madadh ag tamhaint. D'fhosgail an bhean an doras agus chonnaic sí an bhean agus an dá pháiste, thug sí isteach iad agus thug sí féasta mór daobhtha. Chaith siad Nodlag bréagh aici.
  2. Scéal

Bhí fear agus a mhatháir in a gcomhnuidhe i dteach bheag am amháin. Bhí siad an bhocht. Bhí dhá bhó acu agus gamhain. Bhí an tseanbhean iongantach maith do na sidheógaí.

Bhí fear agus a mhatháir in a gcomhnuidhe i dteach bheag am amháin. Bhí siad an bhocht. Bhí dhá bhó acu agus gamhain. Bhí an tseanbhean iongantach maith do na sidheógaí. Lá amháin bhí an fear seo ag dhul amach suas an chnoc leis na ba agus chualaidh se ceól deas istoigh ins na beanna Móra. Bhí sé n-a seasamh taobh amuigh den áit in a rabh an ceol. Tháinig fear mór amach agus d'iarr sé ar an fhear theacht isteach.
    Chuaidh an fear isteach agus ní rabh
    Sorcha Ní Dhomhnaill