Scoil: Leitir

Teampall Cróine, Co. Dhún na nGall
Proinsias Ó hEachaidh

1. Scéal (ar lean)

Bhí fear ann uair amháin bhí a chomhairle fhéin aige. Bhéadh sé ar shiubhail ag imirt cardaí gach aon oidhche. Bhí aige le dul fríd gleann mór a rabh crainn ag fás ar gach taobh dé.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    ní fhacas an fear bocht ag imirt chardaí.
  2. Scéal

Bhí cailín shíos i nÁrainn am amháin agus bhí na daoine a rádh nach rabh bean no cailín ar an domhán comh deas léithe. Bhí sé ag dul a phosadh fear lá thár n-a bhárach.

Bhí sí ag dul a phosadh fear lá thár n-a bhárach.
    Bhí na fir indiaidh na gcoiníní thiar ag leac "Hughy Baoghal" an oidhche roimh an bhainis. Chualaidh siad tormán ag teacht agus d'amharc siad thart agus cáide chonnaic siad acht na sidheógaí ah teacht agus iad ag marcaidheacht. D'imthigh siad agus lean na fir iad gur imthigh siad as amharc. Chonnaic siad na sidheógaí amuigh ins an fhairrge agus solas bréagh leobhtha.
    Chuaidh na fir chun an bhaile agus thainig siad amach arais indiaidh an dó dhéag. Chualaidh siad na daoine beaga ag
    Dómhnaill Ó Connacháin
    Leitir Mhic an Bhaird, Co. Dhún na nGall