School: Tuar an Fhíona, Baile na Molt (roll number 8133)

Tuar an Fhíona, Co. Phort Láirge
Nóra Nic Gearailt

1. (continued from previous page)
    anáirde ar bórd cistean. Beireadh sé ar rásúr idir a dhá láimh agus an faobhar iompaithe in áirde agus teigheadh sé de léim amach dóirste, gan bogaint di. Fear bríomhar láidir i ngach slí ba é agus fear ná leighead air é.
    Bhí mac ag Liam arbh ainm dó Tomás agus bhí an-neart ann. Bheireadh é ar crann iomcair agus roth ar gach ceann de . Tógadh an ceann agus na rothadh anáirde ós a cionn agus leagadh sé anuas go réidh arís iad. Fear ciúin gan éirí anáirde ba ea é.
    Bhí Tomás Ó Floinn eile sa Cnoc Maol timpeall fiche bliain ó shoin agus ní raibh a shárú ar an rás fada nó an Marathon, buadh sé na rásanna fada i ngach áit agus bhí craobh na hÉireann aige. Gaibh sé rásanna i Sean-Sasana. Fuair sé bás in fear óg trí chiotarainn.
    There lived in Sleepy Rock a man named James Cowmey. A very strong man he was. His horse refused to draw a load
    Languages
    Eilís Ní Chadhla