Scoil: Gaoth Sáile (uimhir rolla 12958)

Gaoth Sáile, Co. Mhaigh Eo
Sorcha, Bean Uí Ghamhnáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    casadh bean uirthí agus diarr sí dí ar ghlac sí aon rud uatha agus dubhairt sise gur ghlac sí naipcín póca. Annsin dúbhairt sí dí a chaitheadh uaithe núair a théigheadh sí amach mar dá gconghbhóchadh sí é go scúabfadh síad í féin no duine ar bith eile ba maith leó.
    Diarr an bean glún dí cén fáth ar dhóigheadar an páiste agus ar sise, 'maidin i mbarach an lúaithreach a gheobhfas síad tar éis an páiste sin a bheith dóighte sgapfaidh síad é ar na sabhaí caorach a bhíos ag fás go flúirseach i ngach áit agus paiste ar bith a iosfaidh iad, tig leó é a sguabadh mas maith leó.
    Nóra Ní Ghuidhir
    Dumha Dhearc, Co. Mhaigh Eo