School: Naomh Eoin, Béal Easa (roll number 14176)

Ceathrú na Líne, Co. Mhaigh Eo
Oide sa chlochar

1. Tuairm is caogadh bliadhna ó shoin bhí buachaill in a chomhnuidhe i sráid bhaile lasmuigh de Béal Easa i mOlaen Mhór. Bhí an buachaill seo an tugtha don fiadhach agus do'n lámhach. Gach maidin théíghead sé amach ag lamhach roimh eirigh gréine agus bíodh sé ag fanacht leis na géanna fiadhne. Níorbh féídir leis codhladh ist oidhche.
    Oidhche aháín thuit néal codhalta air agus thosuigh sé ag brionglóid. An faid a bhí sé 'na codhladh ( agus an oidhche amháin a thuith sé 'na chodladh ) shíl sé go raibh sé 'na suidhe san áít ba dhuil leis ag fanacht leis na geanna fiadhna agus go bhfúair sé píosa óir.