School: Naomh Eoin, Béal Easa (roll number 14176)

Foxford, Co. Mayo
Oide sa chlochar

1. (continued from previous page)
    bhealac sin agus fuair siad an caora agus tigh siad an caora go dtí na fír agus thosuig an beirt féar af troidh. I gceann tamaill cuaidh an beirt aca un dlige act gidh gur cuiread an cás ó seisiún go seisiún níor bhfhéidir a reidteach no go rabhadar beirt creacta agus gach pinghinn d'a raibh acha caiththe ar dligeadoirí.
  2. Fadó fadó bhí fear agus a bhean in a gcómhnuidhe i Rinn Aine. Padraic Ervin an t-ainm a bhí ar an bfear. Bhí muc mhór atha agus la amháin mharbuigh siad an muc. Bhí gairdin mór cabháiste aca. Dubhairt an fear leis an mnaoi go mba mhaith an rud píosa féola a chur ar gach tor cabhaiste san ngairdín. Rinne siad amhlaidh. Lá ar na márach nuair
    AT1386: Meat as Food for Cabbage
    AT1653: The Robbers under the Tree