School: Naomh Eoin, Béal Easa (roll number 14176)

Ceathrú na Líne, Co. Mhaigh Eo
Oide sa chlochar

1. (continued from previous page)
    go raibh sé mall. Fuair sé a mháthair a caoineadh. "Céard tá ort a máthair ar seisean. "Tá saothrú mo bliadhna imtighthe anocht gan tada." "Cuaidh do dearbraithear luchas síos go pháirc na bFiach cun ualaigh raithnigh d'fághail. Tugh sé mo cuid braithliní leis le ropa a deannamh cun an raitneach a thabhairt abaile. Nuair a bí an t-ulach lionta ag luchas táinic an taodhbhse gabhar amach. Buail sé le na chuid adharca é agus ní leigfeadh se lúchas abaile leis an ualach. Na bach leis a máthair" arsa Padraig. "Dearfaidh mise na braithliní cughaat." Rug sé ar a shiúste agus d'imthigh sé go pairc na bFiach. Bhí go maith is ní raibh go h-olc. D'imthigh se agus fuair sé na braithliní. Cuir sé an t-ualach raithnigh ar a dhruim. Táinig an gabhar amach roimhe agus shíl sé an t-ualach raithnigh a bhaint dé. "Ní bainfeadh an méid Procustin i mBéal
    Mairéad Nic Aodha
    Béal Easa, Co. Mhaigh Eo