Scoil: Áit Tighe Mhic Aodha

Áit Tí Mhic Aodha, Co. Mhaigh Eo
P. Ó Corracháin

Ar an leathanach seo

1. Tá berit tháilliúir sa cheanntar. Oibrigheann siad sa mbaile. Is gnáthach le tháilliúr éadach a shíol sa tughe. Díolann siad éadach siopa. Caitheann cuid de na daoine culteacha ó éadach na h-áite fós. Bhí táilliúr uair amháin i mbéalasa darbh ainm Seán Dilluín, do fuagháilead sé ke na lámhaibh, nuair a bhí an culaid déanta aige do chaithead sé ar an urláir e, agus nuair nach nriseadh na gramanna bhí sé séanta go maith aige. Siad na gléasannb oibre a bhíonn ag an táilliúr, sisúirs, mearacán, cailc, misuír, inil fuagháil, agus iarain. Ní déanann siad léinteacha ins na tighthibh fós. Do dheineadh leínteacha de línéadach uair amháin. Cniotálthar stocaí ins an áit fós. Ghubheann siad an snáth ins na siopaí. Níl aon túirne san áit
    Áine Ní Prendergás
    Ascallán, Co. Mhaigh Eo