Scoil: Áit Tighe Mhic Aodha

Áit Tí Mhic Aodha, Co. Mhaigh Eo
P. Ó Corracháin

1. Cumadoireacht
    Paidreacha
    (1) Nuair a bhíonn tú ag oscaile an dorais ar maidin abair. Go mbíodh geata na flaitis ar oscailt rómham.
    (2) Nuair a bhíonn tú ag coigilt na ceine ins an oidche abair go gcoigiltear agus go múchtar teine Phurgadóra romham.
    (3) Nuair a bhionn tú ag dul isteach sa roilig abair go ndésnaidh des cróchaire ar anamnacaibh na marbh.
    (4) Nuair a bhéadh tú ag dul isteach sa séipéal abair ba mhaith liom bheith lán de ghrása ag teacht amach dom.
    (5) Nuair a bhéadh duine ag dul ón a thigh peín go tír nó áit eile abair bíodh am maith agat nó beannact leath.
    (6) Nuair a bhíodh duine ag cur páinne ar bhanbhaibh no ar mhucaibh abróchadh go gcuiridh an fháinne seo stop ar
    Úna Nic Mhághnuis
    An Chorr Liath, Co. Mhaigh Eo