Scoil: Áit Tighe Mhic Aodha

Áit Tí Mhic Aodha, Co. Mhaigh Eo
P. Ó Corracháin

1. Cumadóireacht
    Ainmneacha Paírce
    Seo liosta dos na h-ainmneaca atá ar gach páirc crocán logán is rudai eile ata ar fheirm m-athair sa bhaile.
    Crocán na bfraochógh, páirc gutha, páircín luce, gáiride Coín, corrach, buailí, páirc mhór móinín, páircan tobair. Do chuir athair mo shean athar, Seán Mac Prendergás na h-ainmheacha sin ar na páirceannaibh go léir acht páirc an tobair chuir mo shean athair, Riobáird Mac Prendergás an t-ainm sin air. Tugtar Crocán na bfraoióg mar ainm ar an bpáirc sin mar bhí a lán fraochóg ann fadó. Tugad paírc gutha mar ainm ar an bpaírc ain mar bhí guth ann. Tugtar páircín Luke mar ainm ar an bpáirc
    Ascallán, Co. Mhaigh Eo
    Áine Ní Prendergás