Scoil: Áit Tighe Mhic Aodha

Áit Tí Mhic Aodha, Co. Mhaigh Eo
P. Ó Corracháin

Ar an leathanach seo

1. Tá reilig i mo cheanntar agus Cillín an tainm atá uirrthi. Tá sé suidte i nFleann Dubh i bpairáiste Ueigh Mhóir. Béalasa Co Mhuigheó Cuirtear a lán daoine ann fós Tá së tuairms dachad bhlían ó shoin ó chuireadh an chêad duine ann act ar feadh deic mbliana nó mar sin roimhe sin chuireadh banbhai a fuair bás gan baiste ann. Tá cuma cearnógach uirrthi agus tá croc in a lár. Tá sé ag fánaidhe go dtí an taobh thuaidh agus go dtí an taobh téas. Tá fallai thart timpeall uirrthi agus tá siad dul isteach ann tá Croiseanna ann freisin. Do chuir clann Thomáis Ó Fallochabhair as Gleann dubh ceann acu suas fici blían ó shoin. Tomás Ó Gábhchain as Gleann dubh, Stiophán Ó Choinn as Gleanndubh Seán Ó h-Iaghra agus Pádhraic Ó lochnáin as Corliath Mícheál Ó Cáidín as Gleanndubh agus Séamus Ó Maoileachainas Mucruadh, Dochuir gach duine acu sin cros suas ann
    Séamus Ó hAodha
    An Chorr Liath, Co. Mhaigh Eo