School: Carron / Carthan (roll number 7573)

Carran, Co. Clare
Micheál Ó Muirthille
The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 15_015

The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 15_015

prataí ní raibh acht roinnt prátaí acu agus bí cuid aca feochta.Biodh na daoiní ag ithe féir agus gach rud cun an ocras do baint asta.Fuair alán daoine bás nuair a bí an droch saoghal ann .bí an droch saoghal ins gach áit in Éirinn .Sé an coirce an rud maith a bíodh aca.Ni raibh aon airgead aca cun an cíos do díol agus díol siad coirce.
  2. Ainmidhe Allta .
    Tá alán ainmidhte allta mar atá an coinín,girrfiadh ,sionnach,agus an broch.Teigheann an coinín isteach i poll sa talamh agus itheann sé féar ,Girrfiadh : Téigheann an girrfiadh tré na páirceanna .Sionnac: Téigheann an sionnach isteach sa talamh agus goideann sé cearca agus lachain ón na feirmeoirí agus itheann siad iad.
    Máire Ní Colgan
    Rannagh East, Co. Clare