Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

Carran, Co. Clare
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 15_010

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 15_010

Seana Caisleáin.
    Tá caisleán i limneagh agus bhi bean ina comnuidhe ann daar a bainm Máire Ruadh .bí capall aicí agus bí sé ana láidir.Ceap sí nách raibh aon duine ábalta é do mharcuigheact cuigheact act í féin. .Táinig fear uair agus dubhairt sí go raibh sé abálta é a mharcuigheact agus cuaidh suas ar an gcapall níor stad an capall gur cuaidh sé go dtí ná "Cliffs of Moher" Ceap an capall go raibh sé abálta an fear a caiteamh as a dhrom act ní raibh.In ionad sin í féin a tuit síos san falla agus bhí uisge síos .bris an capall a drom ,agus fuair sé bás .Cuaidh an fear abaile go dtí Máire Ruadh agus an srian ina láimh aige bí
    Máire Ní Colgan
    Rannagh East, Co. Clare