Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

Carran, Co. Clare
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 03_002

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 03_002

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    siad an tóir a bfolach agus níor cuaidh aoinne ann riamh cun a cuarthiogadh acht amáin an fear seo Padraigh Nolán. D'inis mo uncail an sgheal sin dom d'arb ainm Séan Mc Carthaigh.

Tá cátair eile ann darb ainm Cátair Cumáin agus tagann daoine o Ameríca go dtú an Cáthair seo ag iarraidh óir d'fághail bá é Dr Neill O Hankin an taoisach a bhí ann do bhí thoice fhir ag obtai ann act ní fhuair siad aon rud acht cnama. Do bhí siad ag oleach [?] ann ar fead sé seachtmhaine.

Tá cáthair eile ann darb ainm Caislean Geár acht nior táinig aoine ann ag iarraidh óir.

Tá cáthair eile ann darb ainm Caislean Geár acht nior táinig aoine ann ag iarraidh óir. Tá an cathach seo ah taob an bóthar agus tá sé suidthe in áit darb ainm Gleann
    Seán Ó Loingsigh
    Teeskagh, Co. Clare