School: Carron / Carthan (roll number 7573)

Carran, Co. Clare
The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 08_001

The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 08_001

Béaloideas
    Sgéalta Grinn.
    Bhí dhá daoine nua-phósta ag teacht abhaile ó'n séipéil agus chonnachadar dhá éan ins an pháirc.An bhféicir an dá ghé sin i lár na páirche arsan bhean .Ní fheicim dhá ceann,acht chím ceann amháin ,arsan fear. Deirim -se go bhfuil dhá ghé ann arsan bhean. Agus deirim-se leat-sa nac bhfuil ach gé amháin ann, arsan fear.
    Leanadar ag áiteamh ar a chéile mar sin agus iad ag eirghe ní os feargaidhe indiaidh a chéile.Sa deireadh chaith an bhean í féin ar an mbóthar agus leig sí uirthi bheith marbh Éirigh as san a chuid ars anfear ,agus téanam ort ,abhaile ,bhfuil an dá ghé ann ar sise .Nil seiseann ,níl ann acht ceann amháin .Dún sí a súile arís agus leig
    Pádruig Ó Níalláin
    Moheramoylan, Co. Clare