School: Fiach Naomhtha (Buach.), Eadragóil

Adrigole, Co. Cork
Muircheartach Ó Séaghdha

1. (no title) (continued)

Fadó bhíodh na daoine go léir ag deanamh eadaigh as gcuid olna féin.

(continued from previous page)
    guth lei. Agus dubairt an guth leí, "anois nuair a bheir ag teacht anaice an tighe bí ag glaodhach go bfuil lic an bhinig go leir fé teine."
    Agus nuair a bhí sí ag teacht bhí sí ag glaodhach go bfuil lic an bhinig go leir fé teine seo amac gach aoine ag rath mo bhean agus mo phaistí
    Faid a bhíodar amuith do cath sí amach luth an tighean táin agus cath sí amach uisce na gcos agus cath sí amach scuab an tigeantain agus bhuin sí an cluas dein cístí agus chuaidh sí féin a coladh.
    Ní fada go dtáinig siad arís "leig isteach me a bhean an tige" " ni fheadfhainn mar táim sa leabaig," "leig isteach mé luth tigeantain lig sí isteach me uisce gcos, leig scuab an tighear táin" " ni feadfainn taim fed cosa" "leig isteach me a ceist" ní fhéadfainn tá an cluas díom. Agus dubairt siad agaid ag imeacht " a bean tige fuirsé comhairle agus ní foláir duit é"