School: Drom Dhá Liag (C.) (roll number 12230)

Drimoleague, Co. Cork
Bean Uí Dhrisceoil

1. (continued from previous page)
    chuala sé é sin agus bheartuig sé díoltas a bhaint amach. Ghabh sé an t-Abb agus chuir sé mar phriosúnach sa t-seomra so é, agus mhionnuig sé bás leadránach pianúil a imirt air muna dtógfadh sé de an mallacht. Cheangail sé an t-Abb go dlúth leis an gcarraig mhóir a bhí i lá an urláir. Annsan dhein sé poll sa sileál díreach ó's a chionn agus sochruig sé soitheach lán d'uisge ós cionn ann phuill seo. Cuir sé poll an-bheag sa soitheach agus shochruig sé é i gcaoi go dtuitfeadh an t-uisge in a bhraon is in a bhraon anuas ar bhaithig cinn an Abb.
    Tá fhios ag an saogal go n-imrigheann rud mar sin ar duine níos measa ná na pianta is geíre nuair a leantar de ar feadh lae indiaidh lae ach ní ghéillfead an t-Abb agus i
    Séamus Ó Fearghail
    Derrynagree West, Co. Cork