School: Clochar na Toirbhirte, An Daingean

Daingean Uí Chúis, Co. Kerry
An tSr. Cormac

1. (continued from previous page)
    thugadh sé do na boicht. Bhí dearbhráthair aige i n-a Sagart agus bhíodh sé i gcomhnuidhe ag rádh leis gan bheith ag guid mar dá bhfaigheadh sé bás bheadh sé damanta go deo.
    Do buaileadh breoidhte é acht go h-áirighthe agus nuair a bhí sé ar leabhaidh a bháis do chuaidh an Sagart chuige agus dubhairt sé leis teacht chuige nuair a caillfí é agus a rádh leis an raibh sé sábhalta. Do cailleadh Cian acht go h-áirighthe agus aon Domhnach amháin tar éis a cailleamhaint do bhí an Sagart ag léigheamh an Aifrinn, do chonnaic sé Cian ar a ghlúnaibh ar an dtaobh deas do'n altóir agus é lán beannuigheacha óir agus labhair sé leis mar seo.
    Is mise Cian na mBeann Óir
    Is sia mo lón ná mo shaoghal