School: Maol Raithnighe

Mallaranny, Co. Mayo
An tSiúr Philomena

1. Claoidhtear duinn fhionn feal peart anam ins a gcill, triall luath leis a bronn glas ó tosadh na greine gréige gile, nar ba suaclach uait a mhionnuis orm na mhionnuis ar a mblais dias nach mbaineann duinn rún Creidimh naomh Breithe Dé ar an talamh.
    Beannacht leis an anam a bhi ag dul in Aine aile. Beannacht lé gach anam dá n-éistigh mo mharann, na gnath le sia aingir bhán olta phláig, mbhe cumra, aghaidh caoin corpartha nach bhfaca aríamh de guth ná go naireach in airthigh ó airteagal a chreidimh go dtí fortugal a chré.
    Aithris duinn a bhuaidh mar dochas í fion rí sios na le fion gradh. Nach iad na buaidhthe deaghanta craganta, cruganta, d'fag an Rí riachtanach le h-anam rí morganta. Ni maith an airigh má eistighthear a trí.
    Ceo Muire an ceo, ceo de caraidh Chriosta
    Ceo sonais agus séin ins gach áit dá ndeirtí í, ar gach cluas dá n-eirigh í, ar aoineach a meabhrann í, agus gan a cheilt ar aoineach.
        1. saints
    Aodh Ó Domhnaill