Scoil: An Árd Leathan (uimhir rolla 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ar a ghruag. Tá a bhean cúig troighthe go leith ar aoirde agus tá dath dubh ar a gruag. Tá Séaghan agus Domhnall sé troighthe ar aoirde. Tá dath ruadh ar ghruag Dhomhnaill. Tá dath dubh ar ghruag Sheagháin. Tá Peadar agus Séamus (ag) cúig troighthe go leith aoirde. Tá dath dubh ar ghruag Peadar, Séamús, Pádraig, agus Donnchadh ruadh sa ghruag. Tá Róise fíonn - bhán sa ghruag. Tá Domhnall Mac a (tSeachl) t-Seachlain sé tróighthe ar aoirde agus tá dath ruadh ar a ghruag. Tá a bhean cúig troigh ar aoirde agus tá dath ruadh ar a gruaig. Tá dath ruadh ar ghruag Caitlín, Anna, Máire agus tá dath fionn bhán ar ghruag Bríghid agus Phádraig. Tá Séaghan Mac Ghloinn cúig troighthe go leith ar aoirde agus tá dath bhán ar a ghruag. Tá a bhean cúig troighthe agus tá dath liath ar a cuid gruaige. Tá Eamonn Mac-na-Midhe cúig troighthe ar aoirde agus tá dath liath ar a ghruag. Tá dath dubh ar ghruag Mhicheál, Bríghid agus Caitlín. Tá dath donn ar ghruag Máire. Tá Micheál cúig troigh go leith ar aoirde. Tá Bríghid cúig troigh agus Máire cúig troigh. Tá dath bán ar ghruag Dhoimnic Mac Ghloinn (Eamonn). Tá sé cúig tróigh ar aoirde. Tá a bhean cúig tróigh ar (airde) aoirde agus tá dath liath ar a gruaig. Tá dath dubh ar ghruag Giolbáird, Doimnic agus Bríghid. Tá dath donn ar ghruag Anna. Tá Liam Mac [Loinnsigh]? sé troigh ar aoirde. Tá Séamus agus Pádraig cúig troigh go leith ar áirde. Tá Peadar, Róise agus Sinead
    Caitlín Nic na Midhe