School: Learga na Saorthach (roll number 14888)

Learga na Saorthach, Co. Donegal
Cathal Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    bhí Peadar réidh, chuaidh sé amach, agus nigh sé a eadán, agus nuair a bhí sé ag gabhail suas i lár an urláir, léim fear de na gardaí air, acht leag Peadar é, léim duine eile de na gardaí air annsin, acht rinne Peadar an cleas céadna leis-san, léim an tríomhadh fear air annsin, agus rinne Peadar an cleas ceanann ceádna leis-san.
    Bhí an triúr na luighe na gcodladh ar an urlár, agus arsa Peadar le na ingin. "Creidim go bhfuil fhios agatsa áit a gcuirfeá na trí gunnaí sin san dóigh nach bhfeicfeadh duine ar bith a choidhche iad." Dubhairt sise go rabh fhios aicí, agus thug sí léithe iad agus chaith sí isteach i loch iad a bhí 'na gcomhnuidhe ar an bhaile ceádna agus
    1. products
    Bríghid Ní Lúdhóg