School: Learga na Saorthach (roll number 14888)

Learga na Saorthach, Co. Donegal
Cathal Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    isteach sa teinidh, agus dhearg sé é, agus chuir fríd súile an ghasúir é, agus d'imtigh an gasúr leis amach ar óilean nach bhfacar an dhuine ariam amuigh air. Bhí bád ag teacht agus chonnaic siad é, agus thug siad leis é, agus thug siad go dtí palás an Ríogh é. Bhí fhios ag an ríogh go rabh sé dall agus chuir sé ar shiubhal é. Shiubhail se(ad) leis go dtáinig sé fhad leis an fhairrge agus bhí éanacha annsin agus thusaigh siad ag cathadh uisge ar a shúile agus leasugadh é.
  2. An Fear Ólta.
    Bhí fear 'na chomhnuidhe i nGleann aon uair amháin, agus bhí capall aige. Bá ghnáthach leis poitín a dheánamh Lá amháin bhí sé ag gabháil amach go Baile-an-Droichid ag marcuigeacht ar a chapall agus ceig poitín ar a dhruim leis. Nuair a bhí se ag
    AT1911A: Horse's New Backbone
    Seán Ó Baoghaill