School: Learga na Saorthach (roll number 14888)

Learga na Saorthach, Co. Donegal
Cathal Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    obar duithe, agus cé bith uair a bá mhaith leis a gabháil abhaile go dtiocfhad leis. D'fan an gasur aici go cionn lá agus bliadhan, agus i gcionn an am seo fuair an bhean bás. Rinne sí tiomna agus d'fág sí an teach, an talamh, agus an méid airgid a bhí aici ag an gasúr. I gcionn tamaill phós an gasúr agus bhí bean saidhbhear aige, agus is iomhdha lá a smaoitigh sé ar an lá a d'fág sé an baile le sgilling in a phóca.
  2. An Ministúir agus an Tailliúir.
    Bhí ministúir ann aon uair amháin agus chuaidh sé go toighe tailliúira tratnóna Dia Sathairn amháin, agus d'iarr sé ar an tailliúr péire briste a dheanamh, agus a gcur chuige go luath ar maidin Dia Domhnaigh. Bhí an tailliúir an-sean
    Seán Ó Baoghaill
    Abhainn tSeiscinne, Co. Donegal