School: Learga na Saorthach (roll number 14888)

Learga na Saorthach, Co. Donegal
Cathal Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    scrig. D'osgail an scrig, agus chuaid sí isteach sa scriog. Dhruid an sgrig arais. Bhí sí annsin imeasg na sideógaibh, agus rinne siad réidh bórd mór tae, agus nuair a bhí siad réidh leis an tae a ól tháinig sidheóg isteach. Dubhairt sé léithe a bhéith ag gabhail abhaile nó da n'ólfhadh sí deor tae annseo indiu nach bhfuigfheadh sí abhaile. D'osgail an scriog, agus shiubhal sí amach, agus bá h-é an sásamh a fuai[r] na sidheógaibh uirthi, nó sgairt siad na diaidh "hó! Ró! Bríghid Ní Bhaogaill sa baoraigh. Hó! Ró! Bríghid Ní Bhaogaill sa bhaoraigh. D'imtig an ceo annsin agus d'imtigh s[í] léithe abhaile