School: Learga na Saorthach (roll number 14888)

Learga na Saorthach, Co. Donegal
Cathal Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    gabháil amach bárr an bhogaigh thuit an ceig de dhruim agus briseadh é. Dóirtead an poitín uilig. Níor mhait leis an fhear an poitín a leigint amudha agu[s] dól sé cuid de, agus thuit sé na chodladh. Thuit an capall na chodladh fósta. Nuair a mhusgail an fear fuair sé an capall na chodladh agus shíl sé gur ma[rbh] a bhí sé. Bhain sé an croiceann de agus dhíol sé i mBaile an Droicid é. Maidin thar na bharach nuair a d'éirigh an be[an] fuair sí an capall ag an doras agus gan aon chroiceann air. Mhusgail sí an fhear agus chur siad cúpla liomairt air agus ón lá sin amach bhain siad lomair[t] maith olann de, gach bliadhain.