School: Learga na Saorthach (roll number 14888)

Learga na Saorthach, Co. Donegal
Cathal Mac Suibhne

1. Bád a bhí ag gabháil go Toraigh.
    Bhí bád ag gabháil anonn go Toraig aon uair amháin, agus bhí sé lán daoine. Bhí sean-bhean ann agus í ag gabháil anonn fhad le inghean léithe a bhí pósta thall annsin. Nuair a bhí siad leath-bealaigh thall tháinig peist mór, agus shlag sé an bád agus a raibh ann. Tamall na dhiaidh sin tháinig peist mór isteach ar an tráigh agus é marbh.
    Smaoithigh na daoine go ngearfhadh siad suas é, agus go mbáinfheadh siad an ola as. Nuair a bhí sé fosgailte acu, labhar an sean-bhean agus dubhairt sí "Cé'n fáth a bhfuil sibh ag leagan an toighe orm agus mó greasan choir a bheith déanta agam"
    Searlús Mac Giolla Chearr
    Mín an Chearrbhaigh, Co. Donegal